lördag 16 juli 2011

Gudagott!

Igår kväll lagade jag o Anders den godaste maten som någonsin skådats, i alla fall i vår del av Vintergatan. Och eftersom jag är en så givmild person så ska jag här, exklusivt endast för ER, dela med mig av recept och tillvägagångssätt!

På menyn stod Lövbiff med hemjoxad färskoströra med färskpotatis och rostade grönsaker.

Börja med färskoströran.

Ingredienser
Soltorkade tomater, här i chilimarinad, annars skulle jag rekommendera någon typ av chilikrydda också. Ett paket creme cheese, en vitlöksklyfta och många baskilikablad.
i chilimarinad
Mixa allt i matberedaren, jag tog nästan hela burken med tomater. Nedan ser ni mängden basilika jag använde.
Basilika ska det vara.
Sen är det bara att kleta upp i småskålar. Och så klart dekorera med ännu lite basilika.
Färdigt!
Denna färskoströra ska sedan läggas på de stekta lövbiffarna och liksom föra smaklökarna till en eufori av smaker.

Men eftersom det doftar så ofantligt gott så bara måste man provsmaka lite. Förslagsvis på ett kex!

Smakprov!
HELVETE VAD GOTT DET VAR!!!!

När jag ordnade med röran så skivade Anders upp gul squasch och skar morötter i tunna stavar. Detta stektes på lätt.


Stekes lätt i varm panna.
Blanda sedan en marinad på olivolja, salt, peppar, vitlök, spiskummin och chili.
Blandat med marinaden.
Salta o peppra lite och stek sedan lövbiffen hastigt, vi snackar max 15 sekunder per sida, hög värme.  Koka några potäter till och avnjut sedan i gott sällskap med ett gott rödvin
Lovely, Faboulus, To die for!

Denna mat och speciellt färskoströran kvalar lätt in under epitetet Ligga-mat!

Ska föresten ta copyright på Ligga-mat och börja sälja recept o råvaror!

Och NÄR, inte om utan alla måste prova färskoströran, ni gör färskoströran så kom ihåg var ni först läste om den!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar