söndag 13 mars 2011

Piggvarsmiddag

I fredags vankades det finmiddag i Bagis! Hos Mormor och Morfar närmare bestämt.

När vi var små så fiskades det Piggvar på landet, Yxlan. Nu har Piggvararna tyvärr tatt slut eller på annat vis övergett vattnet utanför Yxlan.

Men på Ica Maxi kan man köpa odlad Piggvar. Och vi bestämde oss för att ta reda på om den var lika god som den Yxlan-fiskade.

Piggvar på saltbädd
I brist på större än störst kastrull så blev Piggvaren tillagad i ugnen.

Morfar
Morfar är förste Piggvarspillare. Och som god tvåa kommer Matte.

I mästarens fotspår
Piggvar intages med fördel ihop med potatis, smält smör, riven pepparrot och sallad. Och ett gott vitt vin!

Samt gärna med några personer som ligger dig varmt om hjärtat.

Mormor och Matte
Om det var gott?

Underbart var det!

Carina och Anders

Och vill man fånga Anders tittande på bild finns ett bra knep att ta till....
Anders tittar






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar